Radikaali usko

Jeesus antoi seuraajilleen tehtävän lähetyskäskyssään, jota he toteuttivatkin uskollisesti. He ymmärsivät evankeliumin arvon oikein. Jeesuksen kuolema oli tullut pelastukseksi kaikille, jotka uskovat Jeesuksen sovitukseen syntiemme puolesta. Tästä julistuksesta pitivät Jeesuksen seuraajat kiinni. Monet kärsivät kristittyjen vainoissa ensimmäisillä vuosisadoilla, mutta evankeliumin sanoma levisi silti laajalti. Tänäkin päivänä monet kristityt elävät vainojen keskellä ja pitävät evankeliumista kiinni.

Paavalin teologiaa voisi kuvailla parhaiten lähetyksen kautta. Paavalin elämää pääsee lukemaan Apostolien teoista ja hänen lähettämistään kirjeistään. Hänen elämänsä tavoitteeksi nousi kertoa mahdollisimman monelle Jeesuksesta ja Jeesuksen tuomasta pelastuksesta. Paavali oli radikaali kristitty, koska hän oli myös ymmärtänyt evankeliumin arvon. Entisestä kristittyjen vainoojasta oli tullut, sen sanoman levittäjä.

Raamatun ilmoittama sanoma on radikaali: ”Armosta te olette pelastettuja uskon kautta, ette itsenne kautta, se on Jumalan lahja”, Ef. 2:8, ”Joka uskoo ja saa kasteen, pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen”, Mark 16:16.

Pelastus on lahja, joka vastaanotetaan yksin uskon kautta ja tämä on äärimmäistä. Tämän sanoman ääneksi on kutsuttu Jeesuksen seuraajat kaikkina aikoina ja tämän sanoman arvon ymmärtänyt ei tahdo sitä vesittää.

Raamatun sanoman on tarkoitus olla pelastava, muuttava, rakastava ja armollinen tänäkin päivänä. Oletko sinä ymmärtänyt sen arvon oikein? ”Sillä missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi”, Matt 6:21. Tämän voisi kuvata myös seuraavasti: Mihin käytät kaiken aikasi?

Maailman suurin aarre on tuntea Jeesus. Niin monta aarretta on kätkettynä Hänessä. Sitä kaikkea ei yksi päivän sana riitä kuvaamaan. Siksi niin useassa hetkessä haluan sinua kutsua Jeesuksen seuraan. Avaa Raamattusi, avaa rukouksen tie, avaa seurakunnan ovi, ennen kaikkea avaa sydämesi. Evankeliumi, ilosanoma on sinua ja minua varten.

Eemil Karttunen