Nöyryydessä on viesti kuuliaisuudesta, tottelevaisuudesta. Raamattu ei väistä sanaa nöyryys, sillä Kristus itse nöyryytti itsensä kuuliaisuudelle aina ristinkuolemaan asti. Jälleen hänet korotettiin Isän oikealle puolelle hallitsemaan eläviä ja kuolleita. Jumala kutsuu meitäkin kuuliaisuuteen.
Lähimmäisten parhaaksi eläviä ihmisiä tapaa yllättävän usein seurakuntien keskeltä. He eivät pidä itsestään ääntä suomalaiseen tapaansa. Miten tämän saisi tarttumaan meihin kaikkiin? En tarvitse olla aina oikeassa, en tarvitse minulle parasta, vaan lähimmäiselleni. Tämä on mahdollista Pyhän Hengen työn kautta ihmisessä.
Jeesusta voi kutsua nöyräksi, mutta ei kynnysmatoksi. Kukaan ei voinut väkisin viedä häntä ristille meidän syntien sovitukseksi. Jeesus oli vapaaehtoinen kärsimykseen. Hän tiesi, mitä tällä kuolemallaan saavutetaan. Ihminen on jälleen asetettu uskon kautta evankeliumiin soveliaaksi Jumalan läsnäoloon.
Oletko katsonut sisimpääsi ja pysähtynyt miettimään, missä asemassa Jumala on elämässäsi? Oletko nöyryyttänyt itsesi vapaaehtoisesti Jumalan äänelle? Hyvän, rakastavan Isän tahdolle antautuminen on lahja sekä itsellemme että lahja lähimmäisellemme.
Nöyryys ei ole negatiivinen sana Raamatussa, se on elävään Jumalaan turvaamista, se Hänen kuninkuutensa tunnustamista, se on Hänen hyvän tahtonsa toteuttamista.
Avaan Raamatun päivittäin monesta syystä. Useimmiten avaan sen pitääkseni puheen. Ensisijaisesti en kuitenkaan omista Raamattua opettaakseni siitä, vaan oppiakseni siitä. Luen sitä ensisijaisesti itseäni varten. Kaipuu Jumalan puheen äärelle tuo sanan aarteita arkeeni. Lohtua, rohkaisua ja rakkautta sekä joskus korjausliikkeitä elämässä.
Äänensävy voi paljastaa meille puhujasta paljon ja Raamatulla on minulle omanlainen sävy, kun luen sitä. Se ääni on Vapahtajani Jeesuksen rakkaudellinen ääni: se ei pelota, mutta sisältää auktoriteetin.
Vapaaehtoinen nöyrtyminen Raamatun arvovallalle johdattaa meitä parempaan Jeesuksen tuntemiseen. Jeesus sanoi kirjoitusten arvovallasta selkeitä sanoja, Joh. 10:35:
”Raamattu ei voi raueta tyhjiin.”
Näin Jumala itse tunnustaa inspiroimansa Raamatun arvovallan. Voit luottaa Raamatun sanomaan elämäsi perustana ja elää nöyrin, iloisin mielin.
Pastori Eemil Karttunen