Tähän me uskomme

Raamattu

Me uskomme, että Raamattu on innoitettu, ainoa erehtymätön ja arvovaltainen Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

Jumala

Me uskomme, että on yksi iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki, niin kuin apostolisessa uskontunnustuksessa sanotaan.

Jeesus Kristus

Me uskomme Herran Jeesuksen Kristuksen jumaluuteen, Hänen ihmiseksi tulemiseensa neitseellisessä syntymässä, Hänen synnittömään elämäänsä ja Hänen ihmeisiinsä. Me uskomme, että Hän kuolemalla ja vuodattamalla verensä sovitti maailman synnin. Me uskomme Hänen ruumiilliseen ylösnousemukseensa, Hänen taivaaseen nousemiseensa Isän oikealle puolelle ja Hänen henkilökohtaiseen paluuseensa voimassa ja kirkkaudessa.

Ihminen, syntiinlankeemus ja pelastus

Me uskomme, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mutta syntiinlankeemuksen seurauksena hän joutui eroon Jumalasta. Me uskomme, että kuolemallaan Jeesus Kristus sovitti koko maailman, niin että maailmaan syntyvät lapset, vaikka ovatkin langenneen ihmissuvun jäseniä, ovat Jeesuksen sovitustyön perusteella Jumalalle otollisia. Me uskomme, että kun ihminen vartuttuaan tulee tietoiseksi syntisyydestään, hänelle tarjotaan anteeksiantamus Jeesuksen sovitustyön perusteella, ja uskon kautta Jeesukseen ihminen vanhurskautetaan ja hän uudestisyntyy.

Pyhän Hengen työ

Me uskomme, että Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen. Me uskomme, että Jumalan sana ja Pyhä Henki kasvattavat Hengen hedelmää Kristukseen uskovan elämässä. Me uskomme, että Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä ja jakaa armolahjoja ja hengellisiä palvelutehtäviä seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolisena aikana.

Seurakunta

Me uskomme, että seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Me uskomme, että kaikki Kristukseen uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakunnassa. Me uskomme, että kaikkien Kristukseen uskovien ja uskovina kastettujen tulee kuulua jäseninä paikalliseen seurakuntaan. Me uskomme, että Jeesus Kristus itse jätti seurakunnalle käskynsä julistaa evankeliumia kaikille luoduille ja tehdä opetuslapsia kaikista kansoista, kasvattaa uskovia hengelliseen pappeuteen, ylistää ja palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia lähimmäisiä kohtaan.

Kaste

Me uskomme, että kristillinen kaste on Jeesuksen asettama ja se liittyy erottamattomasti Jumalan pelastustyöhön. Me uskomme, että uskova kastetaan apostolien esimerkin mukaan Jeesukseen Kristukseen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Me uskomme, että kasteessa uskova liitetään paikalliseen seurakuntaan.

Ehtoollinen

Me uskomme, että ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama yhteysateria. Me uskomme, että ehtoollinen julistaa Jeesuksen Kristuksen sovitustyötä, ja että osallisuus leipään ja viiniin on osallisuutta Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Kuolema ja ylösnousemus

Me uskomme, että jokaisen ihmisen on kerran kuoltava, jonka jälkeen tulee tuomio. Me uskomme, että sekä vanhurskaat että jumalattomat herätetään kuolleista ruumiilliseen ylösnousemukseen.

Jeesuksen tulo takaisin ja iankaikkisuus

Me uskomme Jeesuksen Kristuksen takaisin tuloon, jota odotamme, vaikka sen ajankohtaa kukaan ei voikaan tietää. Me uskomme, että vanhurskaat pääsevät osaansa iankaikkisessa elämässä ja että jumalattomien osana on iankaikkinen ero Jumalasta.