Kaiken Hän on luonut kauniisti aikanansa

Raamatun ensimmäisillä lehdillä kerrotaan, mistä kaikki on saanut alkunsa, Jumalan luomistyöstä. “Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. Jumala näki, että niin oli hyvä. (1. Moos 1:12.) Viimeisenä luomistyönään Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Ensimmäiset ihmiset, Aadam ja Eeva, saivat elää tuon kaiken kauneuden keskellä paratiisimaisessa puutarhassa.

Paratiisissa tapahtui kuitenkin jotain, jonka seuraukset näkyivät ja näkyvät tänäkin päivänä. Ensimmäiset ihmiset rikkoivat Jumalan heille antamia käskyjä. Luomiskertomusta seuraa syntiinlankeemuskertomus.
Syntiinlankeemuksessa jotakin kaunista ihmisessä särkyi. Suhde Jumalaan rikkoontui, kuten myös suhde lähimmäiseen. Tilalle tuli pelkoa, häpeää. Aadam ja Eeva yrittivät piiloutua Jumalalta, mutta se ei ollut mahdollista, ja niinpä Jumala karkotti heidät pois paratiisista.

Jumala loi ihmisen elämään yhteydessään, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Jumala rakasti ihmistä kuitenkin niin paljon, että Hän lähetti oman Poikansa, Jeesuksen, korjaamaan sen, mikä oli särkynyt. Usko Jeesukseen ja siihen, mitä Hän teki puolestamme ristillä, avaa meille tien Jumalan yhteyteen.

Olen tällä hetkellä kesälomalla ja täällä mökkilaiturilla ihastelen luonnon kauneutta. Mietin, kuinka kaunista paratiisissa olikaan, kun katselen ympärilläni puiden vihreyttä, auringonsäteiden kimaltelua veden pinnalla ja kuuntelen lintujen viserrystä sekä laineiden liplatusta.
Samalla mieleeni muistuva sanat Raamatusta. “Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä.”

Raamatun mukaan elämän tarkoitus on elää Jumalan yhteydessä. “Yhdestä ihmisestä hän on luonut koko ihmissuvun, kaikki kansat asumaan eri puolilla maan päällä, hän on säätänyt niille määräajat ja asuma-alueiden rajat, jotta ihmiset etsisivät Jumalaa ja kenties hapuillen löytäisivät hänet.” (Apt. 17:26–27.)

Siunausta kesääsi!

Tapio Valkama,
vanhimmiston puheenjohtaja,
Mäntyharjun helluntaiseurakunta